Farsang 2013: Farsangi ínyencfalatok

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A farsang vidám, a farsang felszabadult, teli tánccal és mulatozással, de az egészben igazából mégiscsak a habzsidőzsi a lényeg:)

Ráadásul ez egy tradicionális, hovatovább vallási alapokon nyugvó lakoma időszak, tehát félre a diétákkal, legyen miből élni a böjti időszak alatt is!

 

Összegyűjtöttem néhány ínycsiklandó farsangi receptet, fogadjátok szeretettl, fogysszátok egészséggel!

 

Cipóban sült csülök

network.hu

 

Hozzávalók:

 

egy közepes füstölt csülök

1.5 dkg margarin

2 dkg élesztő

45 dkg búzaliszt

2 dl tej

1 tojás

kevés füstölt sajt

mustár, só bors

egy csipetnyi cukor

 

 

Mossuk meg alaposan a csülköt, azután közepes lángon főzzük puhára. Ha kész, még forrón csontozzuk ki, azután hagyjuk kihűlni.

Közben készítsük el a cipó tésztáját: Gyúrjuk össze a vajat, lisztet, felfuttatott élesztőt, tejet, cukrot, ízesítsük sóval és borssal, azután tegyük a radiátorra. Ha megkelt, nyújtsuk ki deszkán úgy egy ujjnyi vastagra, és kenjük meg mustárra. Azután szépen rendezzük a szélére az apróbb darabokra szedett csülköt, szórjuk meg reszelt sajttal, és gönygöljük fel jó szorosan. Kenjük meg a tetejét tojással, és úgy 200 fokon süssük szép aranyosra. Ez nagyjából 20-30 perc, de közben azért ellenőrizzük villával is.

Ha elkészült, vágjuk fel rétesnyi szeletekre, és friss zöldséggel, savanyúsággal tálaljuk.

 

 

 

Címkék: 2009 cipó csülök farsang főtt húshagyó kedd kenyér lakoma recept tészta étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu