Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A farsang vidám, a farsang felszabadult, teli tánccal és mulatozással, de az egészben igazából mégiscsak a habzsidőzsi a lényeg:)
Ráadásul ez egy tradicionális, hovatovább vallási alapokon nyugvó lakoma időszak, tehát félre a diétákkal, legyen miből élni a böjti időszak alatt is!
Összegyűjtöttem néhány ínycsiklandó farsangi receptet, fogadjátok szeretettl, fogysszátok egészséggel!
Cipóban sült csülök
Hozzávalók:
egy közepes füstölt csülök
1.5 dkg margarin
2 dkg élesztő
45 dkg búzaliszt
2 dl tej
1 tojás
kevés füstölt sajt
mustár, só bors
egy csipetnyi cukor
Mossuk meg alaposan a csülköt, azután közepes lángon főzzük puhára. Ha kész, még forrón csontozzuk ki, azután hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a cipó tésztáját: Gyúrjuk össze a vajat, lisztet, felfuttatott élesztőt, tejet, cukrot, ízesítsük sóval és borssal, azután tegyük a radiátorra. Ha megkelt, nyújtsuk ki deszkán úgy egy ujjnyi vastagra, és kenjük meg mustárra. Azután szépen rendezzük a szélére az apróbb darabokra szedett csülköt, szórjuk meg reszelt sajttal, és gönygöljük fel jó szorosan. Kenjük meg a tetejét tojással, és úgy 200 fokon süssük szép aranyosra. Ez nagyjából 20-30 perc, de közben azért ellenőrizzük villával is.
Ha elkészült, vágjuk fel rétesnyi szeletekre, és friss zöldséggel, savanyúsággal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Farsangi finomságok : Csörögefánk
A farsangi fánk
Farsangi hagyományok
A farsang leg-leg-legjei: A Velencei Karnevál