Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha valami finom, lehet még finomabb! Valószínűleg ez volt ősanyáink fánkkészítési koncepciója is, így gondolták tovább a hagyományos receptet, és így született meg a csörögefánk.
Ez a tésztájában különleges ínyencfalat sem hiányozhat a farsangi menüből.
Hozzávalók
A fánkhoz:
250 g liszt
50 g vaj
3 db tojássárga
1,5 dl tejföl
egy csipet só
a díszítéshez, ízesítéshez porcukor és lekvár
a sütéshez olaj
Elkészítése
Egy tálban a liszthez hozzámorzsoljuk a vajat, majd szépen kényelmesen hozzákeverjük a többi hozzávalót is, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
Azután félujjnyi vastagra nyújtjuk az alaposan belisztezett deszkán, majd tésztavágóval vagy késsel rombuszokat formálunk. A közepükön hosszában egy vágást ejtünk, majd az egyik csücskét áthúzzuk rajta, valahogy így:
Ha megvagyunk, bő, forró olajban süssük ki a csörögéket, szórjuk meg porcukorral, az egyik végét mártsuk lekvárba (vagy kanállal csöppentsünk a közepére), és vegyünk tőle érzékeny búcsút, mert egy perc alatt elfogy...
(képek: desszert.eu)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Jégkarnevál a Balatonon, farsang Zánkán
A farsangi fánk
Farsangi ínyencfalatok
Karnevál Velencében