Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Zolnay Veronika | 0 hozzászólás
A farsangnak, mint minden ünnepnek, megvannak a maga jellegzetes ízei. Talán a egismertebb mind közül a farsangi fánk. Nagyon egyszerű elkészíteni, de anál finomabb!
A farsangi fánk receptje:
Hozzávalók
50 dkg liszt
5 dkg cukor
egy csipet só
6 dkg vaj
4 tojássárgája
2 dl tej
4 dkg élesztő
olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz
Elkészítése
Az elkészítéshez a fele tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és tegyük félre, míg megkel. Ha megfutott, adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgát és a vajat, egy csipet sót, azután a mradék tejet is. A tésztának könnyűnek és lágynak kell lennie, de ha eddig nem jött össze, még segíthetünk rajta a habbá vert tojásfehérjékkel. Azután addig gyúrjuk, míg hólyagos nem lesz, el nem válik a táltól. Utána ruhával fedve meleg helyen jó félórát hagyjuk pihenni. Amikor nagyjából kétszeresére dagadt, alaposan belisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ujjnyi vastagra, utána pohárral vagy szaggatóval szaggassuk ki, majd bő olajban süssük ki.
Akkor lesz szép szalagos, ha fedő alatt sütjük az egyik oldalát, és szabadon akkor, mikor megfordítjuk. Csöpögtessük le, helyezzük papírtörlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat, majd hintsük be porcukorral, és még langyosan, esetleg lekvárral kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Hagyományos farsangi receptek: rózsafánk
A farsangi fánk
Farsangi jelmezversenyre fánk mellé farsangi vers jár
Farsangi ínyencfalatok