Farsang 2013: Farsangi finomságok : a hagyományos módon elkésztett farsangi fánk

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Farsang 2013 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1916 fő
  • Képek - 614 db
  • Videók - 57 db
  • Blogbejegyzések - 113 db
  • Fórumtémák - 12 db
  • Linkek - 248 db

Üdvözlettel,
Péter Emma
Farsang 2013 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A farsangnak, mint minden ünnepnek, megvannak a maga jellegzetes ízei. Talán a egismertebb mind közül a farsangi fánk. Nagyon egyszerű elkészíteni, de anál finomabb!

A farsangi fánk receptje:

 

 

Hozzávalók

 

50 dkg liszt

5 dkg cukor

egy csipet só

6 dkg vaj

4 tojássárgája

2 dl tej

4 dkg élesztő

olaj a sütéshez

porcukor a tálaláshoz

 

Elkészítése

 

Az elkészítéshez a fele tejben keverjük el  a cukrot,  morzsoljuk bele az élesztőt, és tegyük félre, míg megkel. Ha megfutott, adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgát és a vajat, egy csipet sót, azután a mradék tejet is. A tésztának könnyűnek és lágynak kell lennie, de ha eddig nem jött össze, még segíthetünk rajta a habbá vert tojásfehérjékkel. Azután addig gyúrjuk, míg hólyagos nem lesz, el nem válik a táltól. Utána ruhával fedve meleg helyen jó félórát hagyjuk pihenni. Amikor nagyjából kétszeresére dagadt, alaposan belisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ujjnyi vastagra, utána pohárral vagy szaggatóval szaggassuk ki, majd bő olajban süssük ki.

Akkor lesz szép szalagos, ha fedő alatt sütjük az egyik oldalát, és szabadon akkor, mikor megfordítjuk. Csöpögtessük le, helyezzük papírtörlőre, hogy felszívja a fölösleges olajat, majd hintsük be porcukorral, és még langyosan, esetleg lekvárral kínáljuk.

Címkék: farsang farsangi fánk hagyományos hungarikum recept sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu